İPEKLER KRALİÇESİ




Aslında daha erken bitireceğimi düşünüyordum bu kitabı. Ama kitabı okumaya başladığımda 578 sayfalık kitap sanki bir anda 10578 sayfalık oldu. Oku oku bitmiyor. Bu kitabı okuyamamış olmamın sebebi ayrıntılara fazla yer vermiş olmasıydı.


Başlarda durağan ilerliyordu. Sonra hareketlenmeye başladı. sonra tekrar durağanlaştı. böyle devam etti. Ama son 100 sayfası  en akıcı bölümdü. Yine de okunulması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.  Bu kitapta diğer tarihi aşk kitaplarından farklı olarak dönem hakkında çok şey öğrendim.


Arka Kapak: 1400'lü yılların İngiltere'si, tarihinin en karmaşık dönemini yaşamaktadır. Savaşların yapıldığı, ülkenin kaos içinde bulunduğu bu süreç, Jane ve Isabel Lambert adlı iki kardeşin hayatlarını hayal edemeyecekleri kadar büyük bir hızla değiştirecektir. Başlarından geçen mutsuz evlilikleri ve bu mutsuzluğun içinde yeşeren imkansız aşkları onları skandallarla dolu bir hayatın tam ortasına sürükleyerek, iki kardeşin yollarını hiç ummadık bir şekilde birleştirecektir.


İpekler Kraliçesi kurgu ile gerçeği zekice birleştirerek, " sıra dışı iki kadın"ın hayatını son derece zengin bir dille anlatan etkileyici bir roman...

Hiç yorum yok: